#85 Gezond Denken

Het beeld dat je van jezelf hebt wordt bepaalt over hoe je over jezelf denkt. Als je steeds denkt dat je dingen fout doet is de kans groot dat je jezelf een sukkel vindt.

Dat werkt dat natuurlijk ook zo, over hoe je over andere mensen denkt. Zie je alleen maar wat ze geweldig doen, dan kijk je hoog tegen ze op.

En dat werkt ook zo over de dingen, die in het leven op je afkomen. Zie je vooral de gevaren, dan zul je angstig worden. Of zie je de uitdaging, dan geeft dat nieuwe moed en kracht.

Als je dit principe kent, dan zul je ook begrijpen dat er ‘mental coaches’ zijn voor mensen waar presteren belangrijk voor is. Natuurlijk zullen die niet alleen vertellen hoe goed je bent, maar ook hoe je op een goede manier met je fouten om kunt gaan

Als het gaat over je gezondheid, dan is het goed om te beseffen dat je je ziek kunt denken, maar ook hoe kunt denken in de richting van genezing. Het denken helpt om aan de gang te gaan. Met oefeningen, met maatregelen om weer een weg van genezing in te gaan.

Een vaste overtuiging helpt ook om belangrijke dingen in het leven te doen. En er zelf anderen mee te inspireren.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.