#84 Denken en Voorstellen

Het beeld dat je van jezelf hebt, wordt bepaald over hoe je over jezelf denkt. Als je denkt dat je dingen fout doet, zal je jezelf een sukkel vinden. Als je ook ziet van jezelf dat je dingen goed doet zal het meer in evenwicht zijn.

Op dezelfde manier wordt je beeld bepaald over andere mensen. Zie je alleen maar wat ze geweldig doen, dan kijk je hoog tegen ze op. Zie je alleen hun fouten dan zal het andersom zijn.

Dat werkt ook zo over de dingen, die in het leven op je afkomen. Zie je vooral de gevaren, dan zul je angstig worden. Zie je diezelfde dingen als uitdaging, dan kan dat nieuwe moed en kracht geven.

Als je dit principe kent, dan zul je ook begrijpen dat er ‘mental coaches’ zijn voor mensen, waar presteren belangrijk voor is. Natuurlijk zullen die niet alleen vertellen hoe goed je bent, maar ook hoe je op een goede manier met je fouten om kunt gaan

Als het gaat over je gezondheid, dan is het goed om te beseffen dat je je ziek kunt denken, maar ook hoe kunt denken in de richting van genezing. Het denken helpt om aan de gang te gaan. Met oefeningen, met maatregelen om weer een weg van genezing in te gaan.

Een vaste overtuiging helpt om belangrijke dingen in het leven te doen. En er anderen mee te inspireren. Zie verder de studie onder deze pagina over denken.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.