#2 De Hemel helpt de Aarde

Gelukkig helpt de hemel de aarde. Dat kun je in je eigen leven meemaken. Ook anderen maken dat mee. Soms kun je het zelfs lezen in krantenberichten.

Een voorbeeld. De autocoureur Romain Grosjean zat 28 seconden in een brandende gecrashte bolide. Hij dacht: ik kan niet sterven, ik ben vader van drie kinderen. En toen kwam hij er ineens toch uit.

Die hulp komt uit de hemel. Dat is een andere wereld dan onze wereld. Daardoor is de hulp ook anders van karakter. Anders dan wat we gewend zijn.

Soms komt er een stroom van hulp uit de hemel, zo groot dat het op aarde een hele beweging wordt. Zo is het christelijk geloof ontstaan. Een man die massa’s op de been bracht door zijn onderwijs en wonderen. Die man kreeg de doodstraf, werd ter dood gebracht, maar daarna verscheen hij aan allerlei mensen. En daarmee bemoedigde hij hen zo, dat er dezelfde dingen rond de mensen gebeurde als destijds bij hem.

Gelovigen gingen een gemeenschap vormen. Daar zijn onze kerken uit ontstaan. Nog steeds gebeuren er wonderen in kerken. Niet overal en ook niet altijd. Dat komt omdat het zicht op de hemel minder is geworden in de kerken.

Maar dat wil niet zeggen dat de hemel niet meer wil helpen. Zeker niet. Zoek God. Stel jezelf open voor hulp uit de hemel.

Dat kan allerlei soort hulp zijn. Plotselinge gedachten en ideeën om iets te gaan doen. Of die inzicht geven in een lastige zaak. Een schietgebed in nood, dat wordt verhoord. Je kunt ineens iets wat je eerder niet kon. Je voelt je ineens vrij bij iets waar je anders voor gebonden voelde.

Bij andere dingen vanuit de hemel is minder duidelijk dat het hulp is. Bijvoorbeeld je gaat in een spirituele taal spreken of je krijgt inzicht voor een ander wat die klanken betekenen. Of iemand, die zich op God richt, kan niet meer op zijn benen staan. Nog vreemder is als mensen ineens op een andere plaats zijn, of ineens over water kunnen lopen. In de Bijbel staan allerlei verhalen, waar deze dingen in voorkomen. Overigens gebeuren, die wonderen niet als trucje, maar omdat het op dat moment nuttig is.

Er zijn leiders en ook gewone mensen, die dit soort geestelijke dingen niet willen. Het is niet te beheersen en te controleren en daardoor lastig. En ook nog eens eng.

Als je wilt kun je de hulp van de hemel behoorlijk tegenhouden. En als wij geen hulp willen, dan respecteren ze dat in de hemel.

Alleen, je kunt moeilijk hulp tegenhouden en voorkomen, en aan de andere kant toch hulp willen ontvangen. Dan kom je in een spagaat.

Het beste is: verdiep je in hoe de hemel kan werken, daar is dit onderwerp ook voor, en laat de hemel leidend zijn.

Nog een waarschuwing. Het is goed om te weten dat niet al het spirituele goed is. Een deel van de spirituele wereld is bezig met profijt en macht over je krijgen. Trap daar niet in.

De ‘christelijke’ hulp heeft als kenmerken: vrijheid, vrede, rust, respect, kracht en overvloed.

Mocht je in de niet-christelijke geestelijke wereld actief zijn, van welke westerse of oosterse stroming dan ook, weet dan, dat er ook een christelijke pendant van is: christelijke bronnen en christelijke energieën.

Wil je meer van dit onderwerp weten? Lees dan de les hemel op aarde, LES Hemel op aarde

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.