#64 Doop in de Geest

Er is een mogelijkheid dat je in het geestelijke van God wordt ondergedompeld. Dat geeft ontspanning en vrede. Voor iedereen aan te bevelen.

De doop in de Geest is in deze nieuwe tijd mogelijk. Het is dé stap om een nieuw mens te worden.

Omdat de doop in de Geest je verandert kun je er bezorgd over zijn: “Ga ik de controle over mijn leven kwijt raken”. “Wat gebeurt er dan precies”. “En wil ik dat wel”.

Het is goed om te beseffen dat bij de doop in de Geest jijzelf altijd beslissend bent. Dat in tegenstelling als je te maken hebt met het rijk van de duisternis. Dan kun je door een inwijdingsrite in een soort gevangenis terecht komen.

De doop in de Geest is te vergelijken met verliefd zijn. Het verandert je. Het heeft grote invloed op je. Maar toch kun je zelf bepalen: “Wil ik dit of wil ik dit niet”.

Je ziet dat sommige ongelovige mensen zich totaal kunnen overgeven aan drugs en peppillen. Zij zijn bereid om risico’s te nemen voor een bijzondere ervaring.

Als je hiertoe bereid bent, dan ben je wellicht ook bereid om de doop in de Geest te ontvangen. De doop in de Geest kan jou ook een “kick” geven. Een van vrede en vreugde. En dat zonder kater en nare bijverschijnselen.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.