# 36 Relatie met God

Op deze site komen er allerlei aspecten aan de orde over de relatie met God. Al die verschillende kanten van de relatie zijn gebaseerd op een overeenkomst tussen God en mensen.

God deed de mensen voorstellen om overeenkomsten te sluiten. De overeenkomsten bevatten afspraken over wat de mensen leveren en wat God zal leveren.

De mensen hoeven niet bang te zijn dat Hij niet zal leveren wat Hij heeft toegezegd. Maar het bleek steeds in de geschiedenis voor de mensen lastig te zijn om te doen wat ze hebben beloofd.

Een beetje overtreding door de mensen houdt de overeenkomst nog wel overeind, maar als de mensen helemaal niet leveren wat is afgesproken dat komt de overeenkomst op losse schroeven te staan.

De diverse overeenkomsten waren bedoeld voor personen en hun nageslacht, voor een heel volk, het volk Israël en de vreemdelingen, die bij hen woonden, en de laatste overeenkomst, die heet ‘het nieuwe verbond’, is bedoeld voor de hele mensheid.

Het is, denk ik, ook mogelijk om als persoon de overeenkomst met God aan te gaan.

Er is de overeenkomst van God met het volk Israël en de vreemdelingen, die bij hen woonden. Daarbij leveren de mensen de naleving van allerlei geboden, de tien geboden is daar een soort samenvatting van.

Als vreemdeling kun je daar dus ook aan meedoen. Als jij het volgen van de regels levert dan zal God zorgen dat het goed/beter gaat met jou en je directe omgeving. Houdt je aan de tien geboden, kun je op internet wel vinden. En lees de eerste vijf boeken van de Bijbel eens door. Daar zul je vast een indruk van overhouden voor wat belangrijk is in het leven.

Er is ook een de zogenaamde nieuwe overeenkomst, het nieuwe verbond. Hoewel nieuw is dat al weer bijna 2000 jaar oud. Wat we daarbij zouden moeten leveren is een innige band met Jezus en wat God dan geeft is dat jij een nieuwe mens wordt: blij, gelukkig, vrolijk, niet bang, in rust en vrede.

Als persoon kun je daar dus ook aan meedoen. Hoe? Neem contact op met God, als je dat niet lukt vraag hulp. Dan luister naar Hem. Lees de eerste vier boeken van het nieuwste deel van de Bijbel: het Nieuwe Testament.

Let op: op de dag dat je de overeenkomst tekent gaat het nieuwe proces in werking. Jij levert en God gaat leveren. Het gaat dus niet van de ene op de andere dag van regen naar zonneschijn.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.