Het Evangelie

Voor alle mensen op de wereld is er goed nieuws. Misschien heb je het al ontdekt. Maar misschien ook niet, dan kun je er meer over lezen op deze pagina en op deze hele site.

Waar gaat dat goede nieuws over dan? Wat is het goede nieuws? Waar komt dat goede nieuws vandaan?

Om met dat laatste te beginnen. Het is bij God begonnen. En die heeft Jezus naar deze wereld gestuurd om dat goede nieuws niet alleen bekend te maken, maar ook om dat werkelijkheid te laten worden.

Het goede nieuws kan over alle kanten van je leven gaan. Op deze site heb ik het goede nieuws in drie groepen ingedeeld.

Ten eerste het goede nieuws voor ieder persoonlijk. Je kunt namelijk een gelukkig mens worden. Met vrede en rust in jezelf bijvoorbeeld. Zonder schaamte en schuldgevoel bijvoorbeeld. Een mens met inspiratie en energie.

Het goede nieuws is ook dat je een groep kunt vinden of vormen met mensen, die ook innerlijk veranderd zijn. In zo’n groep is harmonie maar ook uitdaging. Inspiratie en kracht. Dit is natuurlijk geen bijzonder nieuws als je al deel bent van een heel fijne groep, maar wel als je zo’n groep nog niet gevonden hebt.

Het derde goede nieuws is dat er een veel idealere maatschappij mogelijk is. Een maatschappij met mensen en groepen met innerlijke vrede. Die de maatschappij gunstig beïnvloeden. Meer eerlijke en betrouwbare mensen. Minder sloten en grendels. Minder criminaliteit. Een maatschappij waar overvloed wordt gedeeld zodat mensen minder gebrek lijden.

Wil je meer weten over dit goede nieuws? Lees dan ook deze pagina Les Het Evangelie

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.