Het Evangelie

Voor alle mensen op de wereld is er goed nieuws. Misschien heb je het al ontdekt. Maar misschien ook niet, dan kun je er meer over lezen op deze pagina en op deze hele site.

Wat is het goede nieuws dan? En wie zorgt voor dat goede nieuws?

Om met dat laatste te beginnen. Het komt bij God, de Schepper van hemel en aarde vandaan. Hij heeft ons lief. En hij heeft ons Jezus gegeven om dat goede nieuws niet alleen bekend te maken, maar ook om het goede aan de mensen te geven. Dat wat ze nodig hadden.

Wat voor iemand het goede is, is voor iedereen verschillend. Er is voor de mensheid goed nieuws op allerlei vlakken van ons leven. Ik noem er hieronder drie.

Ten eerste het goede nieuws voor ieder persoonlijk. Je kunt namelijk een gelukkig mens worden. Met vrede en rust in jezelf bijvoorbeeld. Zonder schaamte en schuldgevoel bijvoorbeeld. Een mens met inspiratie en energie. Zie alle onderwerpen onder de hoofdpagina Persoonlijk Perspectief.

Het goede nieuws is ook dat je een groep kunt vinden of vormen met mensen, die ook innerlijk veranderd zijn. In zo’n groep is harmonie maar ook uitdaging. Inspiratie en kracht. Dit is natuurlijk geen bijzonder nieuws als je al deel bent van een heel fijne groep, maar wel als je zo’n groep nog niet gevonden hebt.

Het derde goede nieuws is dat er een veel idealere maatschappij mogelijk is. Een maatschappij met mensen en groepen met innerlijke vrede. Die de maatschappij gunstig beïnvloeden. Eerlijke en betrouwbare mensen. Dat leit tot minder conflicten en minder criminaliteit. Een maatschappij waar overvloed wordt gedeeld zodat mensen minder gebrek lijden.

Misschien vraagt u zich af. Is dit niet een theoretisch verhaal? Is er echt hulp door God mogelijk? Het antwoord is ‘ja’. De mensen om mij heen en ikzelf maken dagelijks, zeker wekelijks bijzonder van God mee.

Een andere vraag is: “Als God zo goed wil zijn voor ons, waarom is er zoveel narigheid op deze wereld”. Ik denk dat dat komt omdat degenen, die God taken en bevoegdheden geeft het niet goed doen. God de schepper respecteert dan wat er is en gaat binnen die mogelijkheden een nieuwe weg maken.

Zo koos Hij een volk, Israël, om dat volk het voorbeeld te laten zijn. Maar dat mislukt grotendeels. Zo stuurde Hij Zijn Zoon, Jezus, maar de mensen vermoordden Hem. Zo laat Hij de Geest uitstorten zodat de nieuwe gemeenten een enorme krachtbron heeft. Maar de nieuwe gemeente verliet die weg. Zo is het wellicht, destijds, in het begin, ook met de hemelingen gegaan. Zij kregen de vrijheid en de bevoegdheid om iets moois te maken, maar dat ging niet goed. God de schepper greep toen zelf maar in bij de schepping. Zie Genesis 1:1, 2 en verder.

Wil je meer weten over dit goede nieuws? Lees dan ook deze pagina Les Het Evangelie

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.