#25 Leven met God

Hoe kun je leven met God? Daar is veel over te zeggen. Heel algemeen kun je het vergelijken met het samenleven met een partner, goede vriend of vriendin of in een gezin. Je praat met elkaar, je geniet van elkaar, je hebt het soms moeilijk met elkaar en je doet dingen samen.

Het praten met elkaar bestaat uit spreken en luisteren. Dat is ook met God zo. Het praten tot God is wel het meest bekend. Dat is voor veel mensen bidden. Je spreekt het onze Vader gebed uit. Je spreekt een verzoek uit of je doet een schietgebedje als het moeilijk is.

Als je alleen maar praat tegen God en niet luistert omdat je daar niet aan denkt of omdat je het niet lukt om iets van God te horen. Dan is dat wel jammer. Eenzijdige communicatie is niet prettig. Bekijk deze les en wellicht daarna de studie om daar verandering in te brengen. Of spreek tegen God dit verzoek uit: ‘Open mijn oren voor U, net als U dat destijds deed bij koning David’. Deze David constateerde.
Psalm 40:7. ‘U hebt mijn oren voor u geopend’.

Tweezijdige communicatie met God helpt om het leven als waardevol te ervaren. Je hebt dan contact met degene, die je hebt gewild. En die er ook altijd voor je zal zijn. Hij is er bij in je huidige leven en Hij is er bij ook bij je leven in de toekomst. Zelfs al is je lichaam gestorven.

Het is goed om goede dingen te doen in je leven. En ook om de dingen goed te doen. Door het contact met God ontstaat er een innerlijke ‘drive’ om de dingen te doen in lijn met Gods wil. Zie de context van de tekst, die hierboven is geciteerd.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.