#49 De Hemelse Rechtbank

De wetgeving bepaalt voor een belangrijk deel ons leven. We ontvangen en accepteren boetes en soms dienen we een bezwaar in, en je kunt het ook op een rechtszaak laten aankomen als je denkt dat je gelijk kunt krijgen.

Zo gaat dat ook zo ongeveer met ons leven achter de schermen, in de geestelijke wereld. Er zijn mensen, die ons kunnen aanklagen in de geestelijke wereld, je kunt ook last hebben van duistere krachten, die je aanklagen.

Je kunt op termijn de nare gevolgen van die aanklachten meemaken of zelfs al op korte termijn. Sommige mensen komen op het idee dat er een vloek op hun leven ligt. Je kunt overigens ook verlost worden van zo’n vloek. Dat kan wel een heel traject zijn.

De Bijbel geeft veel informatie over God als rechter, de rechtszaken in de hemel, over oordelen en veroordelen. En ook over uitspraken en vonnissen en eventueel een losgeld.

Ook het werk bij rechtszaken gaat het, het aanklagen, het pleiten en ook het recht verschaffen en de diverse posities bij rechtszaken komen aan de orde, de aanklager, de middelaar, de pleiter en de getuigen zowel charge als decharge.

Niet alleen kun je worden aangeklaagd en een vonnis ontvangen, er kan ook recht worden gedaan. Is er iemand die je verdrukt. God de Rechter gaat voor je opkomen.

God bemoeit zich ten goede met je zaak. De Heilige Geest wordt de pleiter genoemd en Jezus is een voorspraak voor hen, die Hem liefhebben.

Als er in ons leven een hemelse rechtbank werkzaam is, dan is het ook goed om er rekening mee houden.

Probeer bij een vloek er achter te komen wat de aanklacht is. Je kunt wellicht een verdediging aanvoeren. Of je kunt schuld bekennen, vragen om vergeving en het goede gaan doen.

Je kunt bij die hemelse rechtbank dus ook terecht voor onrecht, wat je overkomt. Dien een klacht in. Kom op voor je recht. En laat de wraak verder aan de hemelse rechter over.

Het algemeen bekende woord martelaar betekent getuige. Het zijn getuigen die naar voren brengen dat Jezus leeft. Ze zijn ervoor om de wereld te overtuigen dat er redding mogelijk is door de opgestane Jezus. In het verleden en ook nu nog elders in de wereld worden deze getuigen omgebracht. Gaan deze getuigen de wereldse beoordelaar overtuigen van hun gelijk.

Er staat in de Bijbel ook dat er vrijspraak mogelijk is, namelijk door het geloof in Jezus. Dat is niet alleen een geloof dat hij bestaan, maar dat is in vertrouwen met Hem en de Heilige Geest leven.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.