#78 Gaven van Genezingen

Er zijn aan mensen gaven van genezingen gegeven. Maar de meeste mensen hebben die niet ontwikkeld. Sterker nog, ze weten niet eens dat zo’n talent om te genezen bestaat.

Al eens opgemerkt dat onze lichamen sowieso een natuurlijk talent hebben om te herstellen? Een wond herstelt. Een botbreuk herstelt. Een overbelaste spier wordt weer soepel. Verkeerd gegeten? De maag herstelt. Een virus? De koorts helpt om te genezen.

Maar je kunt meer of wellicht veel meer. Goed om een beetje op weg te gaan met je talent om te genezen. Al doende zul je merken hoe groot of klein dat talent is.

Ieder mens kan op een zieke plek van zijn eigen lichaam of van een ander genezing uitspreken. “Spier wordt weer soepel”. “Ontsteking verdwijn”. En dan kan het sneller gaan, dan bij ons natuurlijke talent om te genezen.

En als Iemand, die de kracht van God in zijn leven toelaat. Of beter gezegd ieder mens, die door te leven zoals God het wil de kracht van God meer en meer kan ontvangen, zie kan wellicht nog veel meer genezing bewerken. Goed om je er verder in te bekwamen.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.