#51 Rein en onrein

Het is voor Nederlanders een onbekend en vreemd onderwerp. We kennen het wel van Joodse mensen, die graag koosjer willen eten. En van moslims, die halal en niet haram willen leven.

De gedachte is dat niet koosjere dingen eten niet alleen slecht zijn voor je lichamelijke gezondheid is, maar ook slecht voor je geestelijke gezondheid. Je geest wordt er zogezegd ook vies van.

Het is wellicht beter te begrijpen bij hygiene. Je wordt lichamelijk vies als je je niet wast. Voor Joodse en Moslim mensen gaat het niet alleen om lichamelijke hygiene maar ook om geestelijke hygiene.

De Bijbel geeft nog veel meer onderwerpen aan waardoor je vies kunt worden. Zoals je bezig houden met spirituele trucjes, stelen, agressief zijn, liegen, roddelen, met criminelen omgaan of vreemdgaan.

Als je geest vies wordt, dan zal je geest ook minder goed kunnen functioneren. In onze tijd zijn veel mensen geestelijk ziek, dat zal voor een deel door onreine handelingen komen.

Natuurlijk goed om te weten waar je vies van wordt, maar dan vooral ook hoe je weer schoon kunt worden. De Bijbel geeft daar allerlei informatie over. Dus lees verder in de studie.

Het schoon worden en schoon blijven gun ik iedereen. Je leven gaat er een stuk mooier door uitzien.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.