#95 Lichamelijke ziekten

Er is een veelheid aan mogelijke ziekten. Je kunt ze ook lichamelijke aandoeningen noemen zoals we ook over psychisch en psychiatrische aandoeningen spreken.

Die ziekten hebben meestal een oorzaak. Ik schrijf dat hier maar voorzichtig omdat we er dikwijls vanuit gaan dat ziekten ons overkomen zonder dat we er wat aan kunnen doen.

Daarom schrijf ik hier maar het woord ‘meestal’, maar je zou ook kunnen zeggen dat ze bijna altijd een oorzaak hebben of misschien geldt wel dat ze altijd een oorzaak hebben.

Een mens is namelijk robuust geschapen. Hij is er voor gemaakt om gezond te leven. Weliswaar als hij verstandig leeft. En een mens heeft ook allerlei ingeschapen herstelmogelijkheden.

Bij dit onderwerp kijken we naar oorzaken van ziekten. Dikwijls is het al als je de oorzaak van een ziekte wegneemt dat je dan ook al verbetering ziet.

De oorzaak is in het algemeen dat je niet gezond leeft. En dat kan zijn door ongezond omgaan met je lichaam, ongezond voedsel, te weinig beweging of teveel inspanning. Dat kan zijn door ongezond met je ziel, je psyché om te gaan. En dat kan zijn door geestelijk ongezond te leven.

Je kunt natuurlijk ook bidden om genezing van een ziekte. Maar als je de oorzaak niet wegneemt, dan kan de ziekte weer terugkomen.

Bij dit onderwerp zal als eerste pagina, de pagina voor ziekten door een teveel aan spanning de aandacht krijgen.

Wat ook op de site staat is ‘Corona’,

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.