#12 Zijn Wie Je Bent

Ja, wie ben je eigenlijk. Er zijn testen, artikelen in bladen en boeken, die je kunnen helpen om daar antwoord op te geven.

Uit zo’n test kan komen: je bent introvert of je bent extravert. Uit zo’n test kan komen: je bent mensgericht of je bent taakgericht. Of uit zo’n test kan komen: je hebt een sanguïstisch, een flegmatisch, een melancholisch of een cholerisch temperament.

Er zijn allerlei testen. Een test met het Enneagram is ook bekend. Er zijn zelfs negen typen, die je kunt zijn.

Je kunt ook voor iets heel anders kiezen. Namelijk de geest van Jezus toelaten in je leven. Dan gaat er in jou een ontwikkeling plaatsvinden.

Die ontwikkeling door de Geest heeft diverse effecten.

Je gaat steeds meer op Jezus lijken, zijn karakter, de dingen die hij kan en de dingen, die rond hem gebeuren.

Een andere ontwikkeling is dat jouw eigen unieke ontwerp, wie je bent, steeds duidelijker naar voren komt.

Wat ook een effect is, is dat je niet meer druk gaat maken over wie je nou wel precies bent. Je bent meer gericht op Jezus en op andere mensen. Je pakt aan wat je hand vindt om te doen. Je innerlijke stem geeft wel aan of het iets voor je is, wat op je afkomt. Soms denk je: “Oh mag ik dit nu al doen”. “Blijkbaar ben ik gegroeid in mijn ontwikkeling”.

Wat ook een effect is dat je beter kan zien wie andere mensen zijn. Op één of andere manier groei je daar in. Vooral ook in wat ze bij zouden kunnen dragen voor hun medemens.

Was je een introvert mens? Het kan best zijn dat je na enige tijd, enkele jaren bijvoorbeeld, ook heel extravert kan zijn. Dat geldt ook voor die andere uitkomsten.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.