#31 Het begin en het Einde

De Bijbel geeft informatie over het begin van wat er allemaal is. Hoe je het ook noemt de wereld, de aarde, de kosmos of de schepping. En de Bijbel geeft ook informatie over het eind van de wereld.

Het verschil tussen wat de wetenschap aangeeft en wat de Bijbel aangeeft is het verschil als met een film. De wetenschapper kijkt naar de film en de Bijbel laat de maker van de film aan het woord.

De wetenschapper laat zien: eerst was er dit, toen dat en toen dat. Bij de maker van de film kom je er achter waarom het was en wat het doel was.

Er komt nog veel op ons af in de toekomst. Mensen, die gaan opstaan uit de dood. Dit was er incidenteel ook in het verleden en tot nu toe. Jezus ging naar de hemel, maar hij komt terug. Misschien komen er daarvoor nog moeilijke tijden. Maar als Jezus terugkomt komt er ook nog een periode van beoordeling en van vereffening. Onrecht wordt recht getrokken.

En dan is er het eind van dit tijdperk. Dan gaan we over naar een nieuw tijdperk. Een enorme transformatie. Dingen zullen naar hun wezen veranderen. Er komt een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Zonder het kwaad en duisternis.

Dat allemaal voor hen, die zich verbinden met God.

<<de studie over de schepping staat nog niet op de site>>

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.