#85 Strijd In het geestelijke

Als mens staan we dikwijls op een kruispunt. We willen wel het goede doen, maar we kunnen ook doen, wat niet goed voor ons is. En welke weg gaan we dan.

Naast onze menselijke behoeften, waar we het lastig mee kunnen hebben, hebben we ook te maken met invloeden vanuit de duisternis. Dat maakt het leven lastig.

Het goede nieuws is dat je hulp kan krijgen voor die zaken van de eerste categorie, onze menselijke behoeften. En zeker ook voor die zaken uit de tweede categorie, de verleidingen van de duisternis. Iedereen kan in de vrijheid komen.

Om de problemen van de eerste categorie te overwinnen is een leven met God nodig. Dan wordt je steeds vrijer.

Voor die problemen van de tweede categorie is het van belang om afstand te nemen van alles wat je ten opzichte van die geestelijke wereld zwak maakt of zwak heeft gemaakt. Hier zeker fijn als je het samen met iemand doet. Iemand die vaker mensen hiermee heef geholpen.

Soms zeggen mensen: “Waarom moet de duivel nu juist mij hebben”. Maar daar ben je voor een groot deel zelf bij. Als er onkruid in je tuin staat, dan kun je dat het onkruid verwijten. Maar zou de tuinman misschien niet goed hebben opgelet?

Natuurlijk, sommige mensen lopen meer risico op aanvallen. Hen, die een mooi nieuw werk willen starten. Of die een belangrijke plek hebben in het christelijk werk. Het mooist voor de duivel is als iemand wordt verleid tot kwaad zonder dat hij of zij het zelf doorheeft. Let op dus op leiders!

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.