#2 De Nieuwe Gemeente

Het is mogelijk om een nieuw mens te worden, dat  was het eerste onderwerp van deze het ga je goed serie. Een groep nieuwe mensen bij elkaar kan een ‘nieuwe gemeente’ vormen. Dat is de boodschap van dit onderwerp.

Uit wat de Bijbel over die nieuwe gemeente schrijft weten we, dat Jezus door de Heilige Geest aan de gemeente leiding aan geeft. En dat zorgt voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar, een nieuwe manier van samenkomen en een nieuwe manier om naar buiten te treden.

God ondersteunt die nieuwe gemeente, meestal op een onzichtbare en verborgen manier. Zo kunnen er ‘ineens’ mogelijkheden zijn, die er eerst niet waren. Of zijn er ‘ineens’ mensen, die iets kunnen wat bijzonder is. Of zullen er ‘ineens’ resultaten zijn, die je niet voor mogelijk had gehouden.

Die nieuwe mensen in die nieuwe gemeenschappen spelen in op wat Jezus door de Heilige Geest aan het doen is. Als we ervaren dat de Heer een ´doener´ heeft aangesteld, geven we hem of haar de ruimte om te doen. Als we ervaren dat de Heer een ´profeet´ heeft aangesteld, geven we die ook ruimte om in de gemeente zijn boodschap te brengen. Als we ervaren dat iemand als ‘herder’ is aangesteld dan geven we ook hem of haar de mogelijkheid om mensen herderlijk, pastoraal te begeleiden. En zo hoop ik natuurlijk ook ruimte te krijgen voor deze het-ga-je-goed bediening. 🙂

Zie je nog niets bijzonders in jouw kerk of gemeente?  Dat kan. Dan zal jouw kerk of gemeente nog niet zo’n nieuwe gemeenschap zijn of je kunt het zelf nog niet goed zien. Interessant is of er al nieuwe mensen zijn, want dan moet er toch iets te voorschijn gaan komen.

Het is duidelijk dat de naam van de kerk of hoe de mensen zich noemen katholiek, protestant, evangelisch of wat dan ook er niet zo op aankomt. Het komt aan of er ruimte wordt gegeven aan de Geest.

Spreek je deze boodschap je aan? Ga dan verder met de boodschap van het volgende onderwerp of verdiep je verder in dit onderwerp door de les en de studie op de sub-pagina’s te lezen.

Het lichaam van Jezus de gezalfde (Christus) is een beeld van de nieuwe gemeente.

Twila Paris How Beautifull is the body of Christ, zie link.

How beautiful the hands that served
The wine and the bread and the sons of the earth
How beautiful the feet that walked
The long dusty roads and the hill to the cross
How beautiful, how beautiful, how beautiful
Is the body of Christ

How beautiful the heart that bled
That took all my sin and bore it instead
How beautiful the tender eyes
That choose to forgive and never despise
How beautiful, how beautiful, how beautiful
Is the body of Christ

And as he lay down his life
We offer this sacrifice
That we will live just as he died
Willing to pay the price
Willing to pay the price

How beautiful the radiant bride
Who waits for her groom with his light in her eyes
How beautiful when humble hearts give
The fruit of pure lives so that others may live
How beautiful, how beautiful, how beautiful
Is the body of Christ

How beautiful the feet that bring
The sound of good news and the love of the King
How beautiful the hands that serve
The wine and the bread and the sons of the Earth
How beautiful, how beautiful, how beautiful
Is the body of Christ

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.