#25 Leven met God

Hoe kun je leven met God? Daar is veel op te zeggen, maar het is wel te vergelijken met wat we allemaal kennen. Op leven met een goede vriend of in een gezin. Je praat met elkaar, je geniet van elkaar, je hebt het soms moeilijk met elkaar en je doet dingen samen.

Het praten met elkaar bestaat uit spreken en luisteren. Dat is ook met God zo. Het praten tegen God is wel het meest bekend. Je vraagt iets of je doet een schietgebedje als het moeilijk is. Misschien bidt je wel het Onze Vader.

Als je alleen maar praat tegen God en niet luistert omdat je daar niet aan denkt of omdat je het niet lukt om iets van God te horen. Dan is dat wel jammer. Eenzijdige communicatie is niet prettig. Bekijk deze les en wellicht daarna de studie om daar verandering in te brengen. Dat je ook God stem hoort.

Leven met God helpt om het leven als waardevol te ervaren. Je hebt dan contact met degene, die je hebt gewild. En die er ook altijd zal zijn. Hij is er in je huidige leven en ook in je leven in de toekomst. Zelfs al is je lichaam gestorven.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.