#48 Onze Zonden

Wij mensen kunnen gemakkelijk een keus in ons leven maken, die naar narigheid en moeite leidt. Soms lijkt in het begin die weg wel mooi en aantrekkelijk, maar komen we daarna wel in de problemen.

We lezen dikwijls van die verhalen in het nieuws. Een greep in de kas van een bedrijf, daar kun je iets moois van kopen. Maar daar heb je weinig aan als je het toch weer in moet leveren en vervolgens een tijd tussen gedetineerden moet verblijven.

Het is natuurlijk handig als je voor je leven aanwijzingen krijgt die helpen om een weg te kiezen, die naar een goed leven leidt. Daar gaat het bij zo’n beetje alle andere onderwerpen op deze site over, maar bij dit onderwerp kunnen we leren wat allemaal onhandig is om te doen.

Het is niet handig om bewust iets te doen wat niet goed is. Maar het is ook niet handig om terwijl we het niet weten dingen te doen, die niet goed zijn. Het kan slecht zijn voor onze gezondheid, het kan slecht zijn in onze relatie met anderen en het kan ook slecht zijn voor de samenleving.

Het is ook goed om te weten dat er zoiets is als misleiding en verleiding. Hoeveel mensen worden er niet in onze tijd misleidt door vreemde theorieën en verleidt om onverstandige dingen te doen.

Er is een bede in dat bekende gebed, het onze Vader: ‘En leidt ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze’.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.