#2 DE Nieuwe GeMeente

Het is mogelijk om een nieuw mens te worden, dat  was het eerste onderwerp van deze het ga je goed serie. Een groep nieuwe mensen kan bij elkaar en een nieuwe gemeente vormen. Dat is de boodschap van dit onderwerp.

Uit de beschrijvingen van de Bijbel van die nieuwe gemeente blijkt dat het een gemeenschap is waar Jezus door de Heilige Geest leiding aan geeft. Het zorgt voor een nieuwe manier van samenkomen en voor een nieuwe gemeenschap.

Dat bouwen, voor ons achter de schermen, van die nieuwe gemeenschap blijkt op allerlei manieren. Er zijn ‘ineens’ mogelijkheden, die er eerst niet waren. Er zijn ‘ineens’ mensen, die iets kunnen wat bijzonder is. Er zijn ‘ineens’ resultaten, die je niet voor mogelijk had gehouden.

Die nieuwe mensen in die nieuwe gemeenschappen spelen in op wat Jezus door de Heilige Geest aan het doen is. Als we ervaren dat een profeet is aangesteld, geven we die ook ruimte in de gemeente om zijn boodschap te brengen. Als we ervaren dat iemand als ‘herder’ is aangesteld dan geven we ook hem of haar de mogelijkheid om mensen herderlijk, pastoraal te begeleiden.

Ziet u nog niets bijzonders in uw kerk of gemeente?  Dat kan, dan zal uw kerk of gemeente nog niet zo’n nieuwe gemeenschap zijn. Interessant is of er al nieuwe mensen zijn, want dan moet er toch iets te voorschijn gaan komen.

Spreek je deze boodschap je aan? Ga dan verder met de boodschap van het volgende onderwerp of verdiep je verder in de les hieronder. en als je het nog meer wilt weten, lees dan de studie 2 op de volgende pagina’s van deze site.

We willen weer opnieuw van Jezus leren. Hij gaf lessen voor een goed leven.